top of page
Gökyüzü
İSTİKLAL OKULLARI (1080 × 980 piksel).png

Ana Sınıfı Kademesi

Marmara İstikbal Okulları ile bu kademedeki amacımız; erken yaştaki çocukların güvende, sağlıklı, mutlu, doğal bir ortamda öğrenmesini sağlamaktır. Onları ilkokul sürecine pek çok kazanımları elde etmiş şekilde, özgüveni yüksek olarak hazırlamaktır.

Tematik Yaklaşım

Ana sınıfı kademesinde ana öğrenme modeli; Tematik yaklaşımdır. Bu öğrenme modelindeki amacımız; öğrencilerin bilgiyi anlamlandırıp somutlaştırarak öğrenmesini sağlamaktır. Benim bu bilgiye neden ihtiyacım var, neden harfleri, sayıları, renkleri, gruplandırmaları öğrenmeliyim? sorularını bir ihtiyaç oluşturarak ve rollere girerek öğrenirler. 

Tematik yaklaşım farklı disiplinleri bir tema ya da konu etrafında ilişkilendirilerek kavramları bir bütünün içinde ele alır. Örneğin “ağaç” teması konu alındığında tüm dersler bu temayla ilişkilendirilerek işlenir.

Bu yaklaşımla öğrenciler farklı alanlarla değişik bakış açıları geliştirir ve öğrenmesi gereken konuyu bu tema üzerinden öğrenerek kalıcı öğrenme sağlanır.  Tematik yaklaşımlı öğrenmede öğrenciler kendi öğrenme stillerini keşfederek öğrenir. Buda öğrencilerin kendi ilgilerini çeken konuları araştırmaları ve ekip çalışması yapmaları için fırsatlar sağlanmış olur.

Çift Dilli Öğrenme

Çift Dilli(bilingual) eğitim programı,  çocuğun yaş dönemi ile paralel olarak bilişsel gelişimine uygun olarak belirlenmiş  akademik ve sosyal kazanımlarını hem ana dilinde hem de yabancı dilde doğal, interaktif ve iletişimsel öğrenme ortamlarında edinmesini sağlamaktır. Öğrenciler okul sürecinde tamamen yabancı dile maruz kalarak kendilerini ifade etme, yabancı dille düşünme, yabancı dille anlama becerileri gelişir. Kalıcı dil öğrenmenin devam etmesi için çift dilli eğitim ilkokul sürecinde de devam eder. Çift dilli öğrenmenin uygulandığı yabancı dil Almanca olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin ders programında olacak ikinci yabancı dil ise İngilizce olarak belirlenmiştir. Amacımız, her iki dili de öğrencilerimizin aynı seviyede öğrenmesi ve kullanmasıdır.

Doğal Öğrenme Alanı

Öğrencilerin gelişimine uygun olarak doğayla iç içe olacakları bir ortam hazırlanmaktadır.

Okul çevresinin belli bir alanında öğrencilerimizin tarımla uğraşacağı bir bostan, hayvanların bir arada olduğu doğal yaşam alanı eğitim öğretimimizin bir parçası olmaktadır. Öğrencilerin bu ekosistemde aktif olarak rol almasıyla deneyimler kazanmasını önemsemekte ve bu konuda planlamalar yapmış bulunmaktayız. Ayrıca öğrencilerimizin kullanacağı 

ölçme.png

Öğrencilerimizin yeteneği bu kademede öğretmenleri tarafından keşfedilmeye başlanır. Bu amaç doğrultusunda gerekli ölçme ve değerlendirme adımları uygulanarak öğrencinin bireysel dosyasında raporlar eklenir. Öğrenci gelişimi yıllar ilerledikçe takip edilir.

Marmara İlkokul Hazırlıkbulunuşluk Ölçeği okulumuzda 6 yaş’ta uygulanır. Bu ölçek öğrencinin ilkokula hazır olup olmadığını, öğrencinin eksik kalan ya da çok iyi olan yönlerini gösteren geçerliliği yüksek bir ölçektir. Bu ölçekle öğrencilere bireysel olarak doğru yönlendirilmeler yapılmış olur.

marmara.png
kutu oyunları.png

Ders içeriklerine kutu oyunları, düşünsel problem durumları, öğrencilere rol vermek, nezaket dersleri eklenerek öğrencilerin küçük yaştan itibaren pek çok becerileri kazanması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda ders içerikleri tasarlanmaktadır.

Sosyal Medya

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter

İletişim

Adres

Telefon: 530 314 12 03

e-mail: bilgi@marmarader.org

Yavuz Selim Mah. 1020 Sokak No: 1 B-10 Kayalar İş Merkezi Bağcılar / İstanbul

bottom of page